• Natascha Hauer

Nederland - Boutique Hotel Beekhuizen - Velp

Bijgewerkt: jul 26

In het Nationaal Park de Veluwezoom, op 10 minuutjes van het centrum van Arnhem, ligt het uitermate sfeervolle Boutique Hotel Beekhuizen. Een prachtig architectonisch gebouw dat verscholen tussen de bomen ligt. Er stroomt een kabbelend beekje langs het hotel en de omgeving straalt een en al sereniteit uit. De hele entourage doet een beetje Alpen-achtig aan.

Boutique Hotel Beekhuizen is kleinschalig en luxe in een magische omgeving. Hier kom je om te rewinden en om je te verwonderen. Er zijn 21 suites en lodges verdeeld over twee gebouwen. Ze zijn geschikt voor 2 tot 4 personen. Sommige hebben een terras, andere een frans balkon. Een aantal heeft zelfs een eigen keuken. Voor elk wat wils. Elke kamer heeft ook z’n eigen stijl; allemaal even fraai.


Tegenover de verblijven ligt Het Bakhuis, met een mooie serre en terras. Het doet dienst als receptie, ontbijtkamer, lounge- en borrelplek. Er is een rijkelijk gevulde honesty bar met koffie, wijn, biertjes en lekkere snacks. Het doet allemaal heel gemoedelijk aan.


De prachtige onderhouden tuin is een heerlijke plek om te genieten van het uitzicht, IJsvogels te spotten – verrekijker hangt voor je klaar op de kamer, hoe leuk! - of om met een drankje en een boek te genieten van de bijzondere omgeving. Hier droom je even helemaal weg.

Vanuit het hotel loop je zo het bos in. Dikke kans dat je zwijnen of herten spot. Wandel stroomafwaarts langs de beek en je komt bij de grote vijver met kleine waterval. Een prachtige plek om even te bezinnen.


Op een paar minuten lopen ligt het wat ruigere zusje van het boutique hotel: Buitenplaats Beekhuizen. Tussen de luxe safaritenten en pods (houten huisjes) ligt de heerlijke chilplek WOODZ. Een fijne plek voor een koffie of – later op de dag – een gin tonic, een lunch of diner. De sfeer is er fijn. Denk loungeplekken met schapenvelletjes, tentdoeken en lampjes all over the place. Je waant je op een festival.


De omgeving is fantastisch om te fietsen of te wandelen. Er zijn talloze routes die vanuit het hotel starten. Neem je je eigen fiets mee? Dan kan je deze bij het hotel stallen en eventueel opladen. Breng een bezoekje aan Burgers Zoo, het Openlucht museum of Park & Kasteel Rosendael met z'n prachtige tuinen en de gezellige brasserie 'Oranje-rie'.


Boutique Hotel Beekhuizen is een gemoedelijke en kleinschalig plek met de allures van een 5 sterren hotel. Wat een heerlijke plek om er samen of met het gezin een paar dagen tussenuit te zijn. Wil jij dit ook ervaren? Kijk dan hier.

Recente blogposts

Alles weergeven