• Natascha Hauer

Frankrijk - Maison de Charme -Dordogne

Bij Maison de Charme weten ze goed inhoud te geven aan het woord ‘charme’. Dat bewijzen de drie prachtig gerenoveerde oude dorpshuizen in de Dordogne. De Nederlandse eigenaren Iris en Michiel maakten er sfeervolle luxe vakantiehuizen van. Met veel aandacht en smaak werden bij de verbouwing de oude details behouden en aangevuld met moderne luxe. De huizen zijn uiterst kindvriendelijk en ze zijn geschikt voor 2 tot 15 personen


Drie plaatjes van huizen. En of ze charmant zijn, poeh, kijk zelf maar:


Maison Boutique Unique

Ietwat verscholen en aan de rand van het authentieke dorpje St. Martin de Gurson ligt dit heerlijke vakantiehuis voor 10 personen. Het heeft 5 slaapkamers en 2 badkamers, een heerlijke living met openhaard – wat het huis ook zeer geschikt maakt voor koudere periodes – en er is zelfs een infrarood sauna!

Zomers speelt het leven zich hier buiten af. Dit verborgen paradijsje heeft een heerlijke tuin met veel privacy, een prachtig uitzicht, een verwarmd zwembad, een jacuzzi en een heerlijke plek om op lange zwoele zomeravonden uitgebreid te dineren. Stel jij je een vakantie hier al voor?


Oh ja, op loopafstand vind je een bakker en een restaurantje. Iets verderop zijn voldoende supermarkten en lokale marktjes voor je dagelijkse boodschappen.


La Maison aux Volets Bleus

Oftewel: Het huis met de blauwe luiken. Deze oude apothekerswoning in St. Marin de Gurson is geschikt voor 11 gasten. Het huis heeft 5 slaapkamers, 3 badkamers, een heerlijke woonkamer met openhaard, een fijne keuken, een biljartkamer en bibliotheek (ja, ja!).

De ruime weelderige tuin is afgesloten en biedt veel privacy. Je hebt een mooi uitzicht op het oude dorpskerkje en einde dag schijnt de zon prachtig door de begroeiing de tuin in. Glas wijn erbij en genieten! Er is een fijn zwembad met ligstoelen en onder de overdekking vind je een heerlijke loungeplek en een lange eettafel. Zowel zomers als in de koudere periodes een heerlijke plek om te genieten.


Dat zelfde bakkertje en restaurantje als bij Maison Boutique Unique liggen ook op loopafstand van dit fraaie huis.


La Chartreuse des Moulins

Iets verderop in het dorpje Montazeau, ligt het prachtige vakantiehuis La Chartreuse des Moulins. Een oude posthuis uit 1870 gelegen tussen de wijnvelden. Met z'n twee torentjes is dit huis een opvallende verschijning.

Het huis is 40 meter lang, heeft prachtige hoge plafonds en raampartijen en de oude balken zijn oogstrelend. Er kunnen 15 personen in het huis verblijven. Buiten geniet je van een waanzinnig uitzicht en het mooie donkere zwembad, heerlijke zithoeken of de lange eettafel om eindeloos te tafelen tijdens lange zomeravonden.


Voor alle drie de huizen geldt dat er genoeg te doen is in de omgeving. Zwem-meertjes zijn op korte afstand net als kastelen, grotten, kanoën, leuke dorpjes en steden als Bordeaux en Bergerac. Als je al je fantastische huis wilt verlaten, hoef je je zeker niet te vervelen.


Zie jij jezelf wel in een van deze huizen vakantie vieren? Trommel wat vrienden op en plan maar! Boeken kan op de website van Maison de Charme.


Prijsrange: laag/midden

95 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven