• Natascha Hauer

6 tips voor het vinden van dat ene unieke vakantieplekje

Bijgewerkt: 5 dagen geleden

Ken je dat, je vrienden, familie, buren enz. brengen hun vakanties altijd op de meest unieke vakantieplekjes door. Kleinschalige vakantiedomeinen of een origineel vakantiehuis met stijlvolle inrichting. En jij zit weer in dat vakantiepark of in dat ‘ok’ vakantiehuis. Hoe vinden ze die vakantieplekjes toch altijd? Wil jij niet meer achter de feiten aanlopen? Wil jij ook zo’n mooi stijlvolle vakantieaccommodatie met privé zwembad, lees dan hieronder hoe jij dat bijzondere vakantiehuis vindt.

Een vakantieplek nog leuker dan thuis?

Vakantie is een moment om thuis even los te laten en je tijdelijk in een wereld te begeven die je doet bewegen, waar je blij van wordt, die wat extra’s heeft ten opzichte van thuis. Kortom, waar je energie van krijgt.

Ik heb een heel fijn huis. Het is precies zoals ik wil. Op vakantie doe ik het niet voor minder. Dat heb ik altijd gehad; mijn wensen groeien mee met mijn budget. Tuurlijk is het makkelijker kiezen naarmate je budget groter wordt, maar ook met een klein budget kan je echt coole vakantieaccommodaties vinden die aan jouw – realistische - wensen voldoen. Dus ja, ook jij kan dat perfecte vakantiehuis vinden.

Al jaren speur ik avond naar avond het internet af naar dat ene unieke vakantiehuis of hotel. En ik vind echt heel veel leuke accommodaties. Zoveel dat ik ze deel op www.spots-and-spaces.com. Hoe jij ook leuke vakantieplekjes vindt, lees je hier. Met de onderstaande 6 tips gaat het zeker lukken.

1) Maak een lijstje van jouw wensen

Bedenk waar jij blij van wordt en schrijf dat op. Het is vakantie he, dus het is de bedoeling dat je er een fijn gevoel bij hebt. Noteer waar een vakantieplekje voor jou aan moet voldoen – naast alle praktische zaken uiteraard - en hou je bij de zoektocht aan deze eisen.

Dit is het lijstje waarop ik mijn plekjes selecteer:

  • Kleinschalig. Geen massa gebeuren.

  • ‘In prinicpe’ geen slagboom. Een slagboom staat voor ‘vakantiepark’ en dat vind ik niet leuk omdat alle huisjes meestal hetzelfde zijn en het is vaak groot en druk. Ja, er zijn uitzonderingen. Inmiddels ben ik op twee soort van vakantieparken geweest en dat zijn beide echt wel aanraders.

  • Ik wil geïnspireerd worden en wil een beetje ‘hebberig’ worden. Het interieur moet mooi zijn of het moet iets anders hebben wat ik thuis ook zou willen. Het moet me prikkelen.

  • Comfortabel.

  • Het moet iets extra’s hebben, wat ik thuis niet heb. Een privé zwembad, een buitenkeuken, een grote tuin.

  • De locatie moet goed zijn. De kinderen willen zwemmen dus een strand of een meer in de buurt. Of als we naar een stad gaan, wil ik graag dat het juist midden in het centrum ligt.

  • Geen bergweggetjes – ik heb bergweg-angst.

  • Wifi, voor de kids natuurlijk ;)

  • Puur, natuur, authentiek. Een mooi oud pand dat is opgeknapt of een huis dat samensmelt met de natuur.

En last but not least: ik ga niet op van die witte lelijke plastic stoelen of onder een rode parasol zitten! Daarvoor ga ik mijn eigen mooie huis niet uit. Dat klinkt misschien arrogant maar huizen met witte plastic stoelen, zijn over het algemeen niet de huizen die voldoen aan mijn wensenlijstje. Ik word daar echt heel treurig van en dat is nou net niet de bedoeling van vakantie.

Kortom, een vakantieplekje moet mij echt een wow-gevoel geven. Anders zoek ik nog even door. En nogmaals, ook met een beperkt budget hoef je niet op witte plastic stoelen te zitten hoor, geloof me!

2) Zoek op specifieke woorden in google of op instagram

Als je zoekt op ‘vakantiehuis Griekenland’ dan krijg je niet dat bijzondere plekje. Dat kan ik je garanderen. Gebruik zoekwoorden die in je wensenlijstje staan. ‘Kleinschalig’, 'bijzonder' of ‘uniek’. ‘Boetiek’ of ‘design’ doen het ook altijd goed als je de wat leukere plekjes wilt vinden.

Ik kan de eerste reeks hits die Google geeft meestal overslaan omdat dit vaak vakantie-parken zijn. Zij hebben een flink budget om te zorgen dat ze hoog in de zoekmachines naar voren komen. Voor mij zijn deze zoekresultaten niet interessant. Ik kijk liever iets verder.

Instagram is een geweldig inspiratiebron. Neem mijn eigen account @spotsandspaces. Daar word je vast wel door geïnspireerd. Op insta kan je een bepaalde hashtag volgen. Bijvoorbeeld #boetiekhotel of #uniekplekje. Je wordt dan op de hoogte gehouden van posts waarin deze hashtag staat vermeld. Zie je iets leuks langskomen? Bookmark het! Er staat een bookmark icoontje rechts onder de foto.


3) Wees streng. Maak geen compromissen met jezelf

Vind ik een bijzonder vakantiehuis op internet? Dan kijk ik altijd als eerste naar de foto’s. Zie ik daar iets wat me niet bevalt, dan haak ik direct af - om maar even de kracht van goede foto's te benadrukken. Bevalt het wat ik zie? Dan ga ik verder kijken wat de accommodatie te bieden heeft of het aan mijn praktische eisen voldoet en of er plek is. Geen plek? Dan sla ik mijn vondst op voor een andere keer.

4) Begin op tijd met zoeken

Als je in mei nog eens gaat kijken of je een bijzonder vakantiehuis voor de zomer kan vinden, dan kan ik je vertellen dat dat waarschijnlijk niet gaat lukken. Leuke plekjes zijn heel ver van tevoren al bezet. Ze zijn namelijk leuk, en dat willen we allemaal. Begin dus op tijd. Als je in de winter onder je dekentje op de bank zit, is dat het perfecte moment om met je speurtocht van start te gaan.

5) Bouw een bestand op

Al die winters dat ik avond na avond het internet afstruinde hebben ervoor gezorgd dat ik een enorm bestand aan leuke vakantieplekjes heb opgebouwd. Heerlijk toch, als je op een gegeven moment alleen nog je eigen bestand door hoeft te kijken? En hoe leuk als je je omgeving leuke vakantieplekjes kan aanraden. Zo is Spots & Spaces ook ontstaan. Dat lees je hier.

6) Neem er de tijd voor

Voorpret is minstens net zo leuk. Dat bijzondere plekje, dat zou niet bijzonder zijn als iedereen het direct kon vinden. Het kost dan ook echt wel wat speurwerk om het te vinden. Maar hoe leuk als je het dan vindt. Om vervolgens je te verheugen om er naartoe te gaan. Geniet daarvan.

Liever naar bijzondere vakantiehuizen kijken die al voor je geselecteerd zijn? Kijk dan op www.spots-and-spaces.com Spots & Spaces selecteert de plekjes heel zorgvuldig. Of het nou gaat om een boetiekhotel, een appartement of een vakantiehuis met privé zwembad, ze zijn allemaal stijlvol en hebben iets unieks. Ook vind je hier leuke vakantietips. Volg ons op @spotsandspaces voor de beste vakantie inspiratie!

128 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven